Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Wszystkie kategorie
-
NIEBANALNY ASORTYMENT
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
-
PRODUCENCI
- ZAMÓWIENIA I DOSTAWY
-
-
BIOPLANET(powiat Bolesławiec)
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
- BIOPLANET(wysyłka Polska)
-
NIEBANALNY ASORTYMENT
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
-
PRODUCENCI
- ZAMÓWIENIA I DOSTAWY
-
-
CUKIER ŻELUJĄCY 2:1 BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)
Symbol:
4005394158005
14.00
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | Duża dostępność 334 szt. |
Waga | 0.51 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4005394158005 |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz.
Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.
Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz.
Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.
UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.
Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.
Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g<br/>w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g<br/>Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g<br/>Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
8
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Germany
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Bestsellery
|
I odbierz darmowy kupon na 20zł za pierwsze zakupy |
|