• KAPUŚNIAK BESKIDZKI BIO 450 g - GAPA

Symbol: 5907080467035
23.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.55 kg
SKŁADNIKI
woda, kapusta* 7 %, kapusta kiszona* 7 %, ziemniaki*, cukinia*, TOFU wędzone* 2,5 % (SOJA*, woda, substancja wiążąca: siarczan wapnia), pietruszka*, marchew*, cebula*, czosnek*, pomidory*, por*, olej rzepakowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, kminek*, papryka wędzona*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Kapuśniak to prawdziwa perła beskidzkiej kuchni, która odzwierciedla tradycje i klimat tych terenów. Jeśli ktoś przejdzie Główny Szlak Beskidzki spotka się z co najmniej kilkoma wersjami tej zupy. Ten słoik jest nawiązaniem do tej bogatej tradycji, która w wielu rejonach Polski jest mocno związana z mięsem. Jednakże nie wszędzie tak było. U Łemków, w Beskidzie Niskim, mięso było relatywnie rzadko na stołach i jedzono kapuśniak właśnie w wersji roślinnej. Poświęć chwilę, aby skupić się na kruchości kapusty, zauważ jej komplementarność z miękkością wędzonego tofu, zamknij oczy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 247 kJ/59 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
GAPA Organic. Karolina Grabowska, ul. Obwodowa 29B/U3, 84-240 Reda
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.