Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Wszystkie kategorie
-
NIEBANALNY ASORTYMENT
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
-
PRODUCENCI
- ZAMÓWIENIA I DOSTAWY
-
-
BIOPLANET(powiat Bolesławiec)
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
- BIOPLANET(wysyłka Polska)
-
NIEBANALNY ASORTYMENT
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
-
PRODUCENCI
- ZAMÓWIENIA I DOSTAWY
-
-
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO
Symbol:
5900038001022
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | Brak towaru 0 szt. |
Waga | 0.22 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5900038001022 |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól.
OPIS
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
Przygotować do ciasta drożdżowego
- 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego
- 2 JAJA*
- 50 g cukru
- 150 ml MLEKA**
- 30 g oleju lub roztopionego masła
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- owoce
Przygotować do kruszonki
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła.
Wykonanie:
- Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C
- Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa
- Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
- Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut
- Z podanych składników zagnieć kruszonkę
- Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką
- Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka)
- Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
W wersji wegańskiej
- *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty
- **100 ml ciepłej wody
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól.
OPIS
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
Przygotować do ciasta drożdżowego
- 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego
- 2 JAJA*
- 50 g cukru
- 150 ml MLEKA**
- 30 g oleju lub roztopionego masła
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- owoce
Przygotować do kruszonki
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła.
Wykonanie:
- Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C
- Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa
- Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
- Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut
- Z podanych składników zagnieć kruszonkę
- Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką
- Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka)
- Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
W wersji wegańskiej
- *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty
- **100 ml ciepłej wody
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
12
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Bestsellery
|
I odbierz darmowy kupon na 20zł za pierwsze zakupy |
|