• SOS SOJOWY TAMARI 50 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA

49.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.87 kg
SKŁADNIKI
woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos SOJOWY tamari to klasyczny sos SOJOWY wytwarzany według tradycyjnej japońskiej receptury. Dzięki swojej łagodnej nucie smakowej idealnie pasuje do szerokiego wachlarza dań, od dressingów po marynaty. Jest to produkt organiczny, co oznacza, że składniki użyte do jego produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Ten uniwersalny sos to niezbędnik w kuchni, szczególnie jeśli lubisz subtelnie podkreślać smak potraw. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z warzywami stir-fry, daniami z wołowiny, np. brisket, lub jako dodatek do sushi.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 340 kJ/81 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 4,1 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 7,5 g
Sól - 6,7 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Ilość w opakowaniu zbiorczym:
6
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
LIMA N.V., GROENDREEF 101, 9880 AALTER
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.