Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Wszystkie kategorie
-
NIEBANALNY ASORTYMENT
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
-
PRODUCENCI
- ZAMÓWIENIA I DOSTAWY
-
-
BIOPLANET(powiat Bolesławiec)
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
- BIOPLANET(wysyłka Polska)
-
NIEBANALNY ASORTYMENT
- HIT
- Budynie, galaretki, kisiele
- Dania gotowe
- Desery i dodatki do deserów
- Dodatki do wypieków, soda
- Dzieci i niemowlęta
- Glony, algi, wodorosty
- Grzyby
- Herbaty
- Higiena
- Inne
- Kakao, karob
- Karma dla zwierząt
- Kasze i kaszki
- Kawy (palone, zielone, świeżo palone
- Kawy zbożowe i inne napoje w proszku
- Kosmetyki
- Kremy orzechowe, czekoladowe, inne
- Lodówka inne
- Makarony i kuskus
- Miody, produkty z miodu
- Mięso i wędliny
- Mąki i skrobie
- Nabiał
- Napoje
- Nasiona i ziarna
- Octy
- Oleje, oliwy
- Orzechy, migdały, kasztany
- Owoce przetworzone
- Owoce suszone
- Pasty - wege (nie chłodnia)
- Pieczywo
- Proteiny
- Przyprawy i zioła
- Ryby, owoce morza
- Ryże
- Sosy
- Strączkowe
- Słodycze i przekąski
- Słodzące
- Warzywa przetworzone
- Wina, cydry, piwa
- Zdrowie
- Śniadaniowe
- Środki czystości
- Środki żelujące - agar agar i inne.
- Świeże (owoce i warzywa)
- pieczywo i ciasta chłodnicze
-
PRODUCENCI
- ZAMÓWIENIA I DOSTAWY
-
-
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
Symbol:
4820148053968
17.00
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Dostępność | Duża dostępność 70 szt. |
Waga | 0.02 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4820148053968 |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
laktoza (z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.
OPIS
Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3 l) ogrzanego do temperatury pokojowej (ok. 20-24 stopni Celsjusza). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry MLEKA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ/276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C
laktoza (z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.
OPIS
Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3 l) ogrzanego do temperatury pokojowej (ok. 20-24 stopni Celsjusza). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3 l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury 37-43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry MLEKA.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ/276 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
64
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Bestsellery
|
I odbierz darmowy kupon na 20zł za pierwsze zakupy |
|